Δρ. Παρασίδης Ιωάννης

Πλήρες Βιογραφικό:

pdf icon

Μαθήματα, Αντικείμενο εργασίας: Τομέας Μαθηματικών και Φυσικής, Μαθηματικά Ι, Μαθηματικά ΙΙ, Εφαρμοσμένα Μαθηματικά

Στοιχεία επικοινωνίας

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δρ. Λουτρίδης Σπυρίδων

dr spuridwn loutridhsΟ Σπυρίδων Λουτρίδης είναι διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός της Πολυτεχνικής σχολής του Α.Π.Θ, κάτοχος διπλώματος M.Sc in Noise and Vibration Studies του πανεπιστημίου του Southampton και διδακτορικού διπλώματος στις μη καταστροφικές τεχνικές ελέγχου με επεξεργασία στοχαστικού σήματος.

Επιστημονικά, δραστηριοποιείται στους τομείς των αισθητήρων και μετρήσεων, της επεξεργασίας στοχαστικού σήματος και της ακουστικής. Ιδιαιτέρως έχει ασχοληθεί με τεχνικές μη καταστροφικού ελέγχου για ανίχνευση βλαβών σε ηλεκτρομηχανικά συστήματα καθώς και με μεθόδους ανίχνευσης συντονισμών. Ορισμένες από τις παραπάνω τεχνικές, χρησιμοποιούνται σήμερα σε εμπορικά μετρητικά συστήματα που προορίζονται για τη μέτρηση των χαρακτηριστικών μεγαφώνων και των ακουστικών ιδιοτήτων ενός κλειστού χώρου.

Από το 1997 είναι καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας, διδάσκοντας αντικείμενα που αφορούν στην τεχνολογία αισθητήρων, την επεξεργασία σήματος και τις τηλεπικοινωνίες. Έχει δημοσιεύσει ένα σημαντικό αριθμό επιστημονικών και τεχνικών άρθρων σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά περιοδικά στις επιστημονικές περιοχές της ακουστικής, της τεχνολογίας μετρήσεων και της επεξεργασίας στοχαστικού σήματος.

Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας, του συλλόγου Διπλωματούχων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ακουστικής.

Πλήρες Βιογραφικό:

pdf icon

Μαθήματα, Αντικείμενο εργασίας: Τεχνολογία μετρήσεων, Ηλεκτροτεχνικές Εφαρμογές, Ψηφιακά Συστήματα, Θεωρία σημάτων & τηλεπικοινωνιών, Συστήματα επικοινωνιών & μετάδοσης δεδομένων

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο: 2410 684 550

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δρ. Παπαγεωργίου Ελπινίκη

dr elpinikh papagewrgiouΗ Δρ Ελπινίκη Παπαγεωργίου είναι απόφοιτη του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών (1997), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ιατρική Φυσική του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών (2000) και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών (Σεπτ. 2014). Μετά τη λήψη του διδακτορικού της πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του ίδιου πανεπιστημίου εστιασμένη στην ανάπτυξη καινοτόμων μοντέλων και αλγορίθμων βασισμένων σε Εύκαμπτες Υπολογιστικές Τεχνικές για την Ανάπτυξη Συστημάτων Λήψης Αποφάσεων. Τον Απρίλιο του 2008 διορίστηκε ως Καθ. Εφαρμογών στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Λαμίας και τον Νοέμβριο του 2013 εξελίχθηκε στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή στο ίδιο Τμήμα.

Έχει συμμετάσχει για περισσότερο από 13 χρόνια ως ερευνήτρια σε διάφορα ερευνητικά έργα, διεθνή και εθνικά, που σχετίζονται με την ανάπτυξη συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων, ευφυών αλγορίθμων για λήψη αποφάσεων και πρόβλεψη, τεχνικές εξόρυξης δεδομένων, έμπειρα και ευφυή συστήματα. Τα τελευταία 7 χρόνια εργάστηκε σε τέσσερα μεγάλα Ευρωπαϊκά Προγράμματα FP6 και FP7, που είναι τα εξής: FP7-ICT-2013-11 ISS-EWATUS, FP7-ICT-2011 USEFIL, FP7-ICT-2007-1 DEBUGIT, FP6-SESAME, καθώς και σε 4 εθνικά ερευνητικά έργα (Πυθαγόρας ΙΙ, Μετάγνωση, Αριστεία ΙΙ, Αρχιμήδης ΙΙΙ) στην ανάπτυξη ευφυών συστημάτων, συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων και αλγορίθμων υπολογιστικής νοημοσύνης σε διάφορους τομείς.

Έχει πραγματοποιήσει μια Μονογραφία (συγγραφή Βιβλίου), 148 δημοσιεύσεις, 56 σε επιστημονικά περιοδικά παγκοσμίως αναγνωρισμένα ως έγκυρα με Impact Factors, 4 αυτοδύναμες εργασίες,  78 εργασίες σε συνέδρια (20 εξ αυτών σε IEEE conferences) και 14 σε κεφάλαια βιβλίων. Έχει λάβει 1486 ετεροαναφορές από τρίτους ανεξάρτητους ερευνητές από 28 διαφορετικές χώρες παγκοσμίως και ο δείκτης αναγνωρισιμότητας της επιστημονικής της δραστηριότητας, είναι h-index=19 (from scopus – μόνο με ετεροαναφορές από ανεξάρτητους ερευνητές).

Τα βασικά ερευνητικά ενδιαφέροντα της κ. Παπαγεωργίου είναι: Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων, Έμπειρα Συστήματα, Ασαφής Γνωστικοί Χάρτες, Υπολογιστική Νοημοσύνη, Ευφυείς Αλγόριθμοι, Μηχανική Μάθηση, Ανάπτυξη συστημάτων λογισμικού.

Συγγραφή Βιβλίου: Elpiniki I. Papageorgiou (Ed.): Fuzzy Cognitive Maps for Applied Sciences and Engineering - From Fundamentals to Extensions and Learning Algorithms. Intelligent Systems Reference Library 54, Springer 2014, ISBN 978-3-642-39738-7.

Περισσότερα βιογραφικά στοιχεία εδώ:

www.epapageorgiou.com

https://scholar.google.gr/citations?user=lDcjUKIAAAAJ&hl=el

https://www.researchgate.net/profile/Elpiniki_Papageorgiou/publications