Δρ. Περαντζάκης Γεώργιος

dr gewrgios perantzakhsΟ Δρ. Γεώργιος Σ. Περαντζάκης έλαβε Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1981, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην επιστημονική περιοχή παραγωγή και διαχείριση ενέργειας το 2002 και Διδακτορικό τίτλο σπουδών στον Τομέα Ισχύος το 2007 από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.). Επίσης, έχει λάβει Πτυχίο Τεχνολόγου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Κέντρο Ανώτερης Τεχνικής Εκπαίδευσης Λάρισας το 1977 και Πτυχίο Παιδαγωγικών Σπουδών από τη Σχολή Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης, Παράρτημα Θεσσαλονίκης, το 1986.

Εργάστηκε ως Προϊστάμενος Τμήματος Μελετών στην αυτοκινητοβιομηχανία Τ.Ε.Ο.Κ.Α.Ρ. στη βιομηχανική περιοχή Βόλου από το 1982 έως το 1986, ως μόνιμος καθηγητής στην Δευτεροβάθμια Τεχνική Εκπαίδευση από το 1986 έως το 1990 και ως μόνιμος Καθηγητής Εφαρμογών στην αρχή και στη συνέχεια ως Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολογίας (Λαμία) του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως στα πεδία της σχεδίασης και ανάπτυξης διατάξεων μετατροπέων ηλεκτρικής ισχύος με συμβατικούς μετατροπείς και μετατροπείς πολλαπλών επιπέδων τάσης, των συστημάτων αυτόματου ελέγχου λειτουργίας ηλεκτρικών μηχανών και στη μελέτη και το σχεδιασμό ηλεκτρικών εγκαταστάσεων κτιρίων και εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Συμμετείχε στην υλοποίηση έργων – είτε ως Επιστημονικός Υπεύθυνος, είτε ως μέλος ερευνητικής ομάδας – στα προγράμματα Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ.) και ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΙΙΙ-Ενίσχυση Ερευνητικών Ομάδων στο Τ.Ε.Ι. Λαμίας. Είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας του εργαστηρίου ηλεκτρικών μηχανών και ηλεκτρονικών ισχύος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π.

Έχει συγγράψει 14 επιστημονικά άρθρα που δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά και σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Είναι κριτής στο επιστημονικό περιοδικό IEEE Transactions on Industrial Electronics, μέλος του Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) και μέλος του Τεχνικού  Επιμελητηρίου  Ελλάδος  (Τ.Ε.Ε).

Περισσότερα βιογραφικά στοιχεία εδώ:

http://www.ele.teilam.gr/CVs/biogr_peratzakis.doc

Δρ. Μοσχάκης Μάριος

dr marios mosxakhsΟ Δρ Μάριος Μοσχάκης έλαβε Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών καθώς και Διδακτορικό τίτλο σπουδών από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχ/κών και Μηχ/κών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.). Το 2014 εκλέχτηκε Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν κυρίως την ενσωμάτωση μονάδων από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στα ηλεκτρικά δίκτυα, τα Ευφυή Ενεργειακά Δίκτυα και την Ποιότητα Ηλεκτρικής Ισχύος (Ηλεκτρομαγνητική Συμβατότητα). Έχει συμμετάσχει από το 1998 σε περισσότερα από 15 Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα (Framework Programme) και πολλά Εθνικά προγράμματα Έρευνας και Ανάπτυξης (R & D). Από τα σημαντικότερα Ευρωπαϊκά  προγράμματα είναι τα εξής: Care, Dispower, Microgrids, Der-Lab και Merge. Από τα Εθνικά τα εξής: Αρχιμήδης ΙΙΙ, Θαλής, Πυθαγόρας, Ανάλυση και Βελτίωση της Ποιότητας Ισχύος των Δικτύων Διανομής της ΔΕΗ.

Έχει συγγράψει περισσότερα από 40 επιστημονικά άρθρα που δημοσιεύτηκαν σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά, κεφάλαια βιβλίων και σε πρακτικά ελληνικών και διεθνών συνεδρίων. Είναι κριτής επιστημονικών άρθρων που υποβάλλονται για δημοσίευση σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Έχει επίσης διατελέσει εμπειρογνώμονας-αξιολογητής προτάσεων για την εκπόνηση ερευνητικών προγραμμάτων του προγράμματος-πλαισίου της Ε.Ε. (FP7) σε Ενεργειακά θέματα. 

Έχει διδάξει σε προπτυχιακούς  φοιτητές του Ε.Μ.Π. μαθήματα όπως η «Ανάλυση Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας (Ι & ΙΙ)» καθώς και το μεταπτυχιακό μάθημα «Ποιότητα Ηλεκτρικής Ισχύος» σε Υποψήφιους Διδάκτορες της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π..

Έχει διατελέσει Επιβλέπων Μηχανικός Η/Μ εργασιών για την ανέγερση ή ανακατασκευή κτιριακών συγκροτημάτων,  εργαστηρίων και αμφιθεάτρων του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Πρακτικής Άσκησης, Πρόεδρος της Ομάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης του Τμήματός του, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του  Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ενεργειακές Τεχνολογίες και Συστήματα Αυτοματισμών», μέλος Διεθνών Επιτροπών καθώς και μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Πλήρες Βιογραφικό:

Μαθήματα, Αντικείμενο εργασίας: Ηλεκτρικές Μηχανές ΙΗλεκτρικές Μηχανές ΙΙ, Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας Ι, Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας II, Ηλεκτρικά Κινητήρια Συστήματα, Τεχνολογία Υψηλών Τάσεων, Ηλεκτρονικά Ισχύος, Ηλεκτροτεχνικές Εφαρμογές, Προγραμματισμός Η/Υ

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο: 2410 684 325, 2410 684 319

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κοινωνικά δίκτυα:

Σούλτης Γεώργιος

gewrgios soulthsΟ Γεώργιος Σούλτης έλαβε Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχ/κών του τμήματος Ηλεκτρολόγων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, το 1978. Από το 1981 είναι ωρομίσθιος καθηγητής στο ΚΑΤΕΕ Λάρισας και το 1984 εκλέχτηκε Καθηγητής Β Βαθμίδας στο Τμήμα Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Λάρισας. Το 2003 έγινε επίκουρος καθηγητής και έως και σήμερα υπηρετεί στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

Από το 1981 διδάσκει αδιαλείπτως τα μαθήματα των Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου και των PLC (θεωρία και εργαστήρια) στα τμήματα Ηλεκτρολόγων και Μηχανολόγων του ΤΕΙ. Έχει οργανώσει τα εργαστήρια Συστημάτων Αυτομάτου ελέγχου και PLC του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Έχει οργανώσει και διδάξει σε μεγάλο αριθμό σεμιναρίων από το 1981 έως και σήμερα, σε θέματα κυρίως αυτοματισμών και κανονισμών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων, όχι μόνο στο ΤΕΙ, αλλά σε μια σειρά φορέων όπως είναι το ΤΕΕ, το ΕΛΚΕΠΑ, ο Σύλλογος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ο σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών όλης της Θεσσαλίας και πολλοί άλλοι φορείς.  Έχει συγγράψει σημειώσεις και βιβλία και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικές ομάδες ερευνητικών προγραμμάτων σε θέματα αυτοματισμού.

Από το 1997 έως το 2003 εκλέχθηκε για 2 θητείες αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας και διετέλεσε  πρόεδρος της επιτροπής Ερευνών, όπου διαχειρίστηκε Ευρωπαϊκά προγράμματα των οποίων ο προϋπολογισμός εγγίζει τα 2,5 δισεκατομμύρια δραχμές.

Έχει ασχοληθεί έντονα με την επαγγελματική κατάρτιση από διάφορες θέσεις και συνεχώς από το 1984 έως και το 2012. Στο τμήμα Πληροφορικής για 10 χρόνια δίδασκε το μάθημα «διδακτική της Πληροφορικής». Έχει συγγράψει βιβλία πληροφορικής και για μεγάλο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε σε τοπικά έντυπα με θέματα πληροφορικής.

Από το 2012 έως και σήμερα είναι επιστημονικός υπεύθυνος Θεσσαλίας του διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής του οργανισμού WRO, και στα πλαίσια αυτά είναι υπεύθυνος  ερευνητικού εκπαιδευτικού προγράμματος στο ΤΕΙ Θεσσαλίας  με θέμα «Εκπαιδευτική Ρομποτική».

Από το 2014 έως και σήμερα είναι παράλληλα αντιδήμαρχος στο Δήμο Λαρισαίων.

Μαθήματα, Αντικείμενο εργασίας: Σ.Α.Ε. ΙΙ, Βιομηχανικοί Αυτοματισμοί, PLC - Αυτοματισμοί

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο: 2410 684 554

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.