Δρ. Λουτρίδης Σπυρίδων

dr spuridwn loutridhsΟ Σπυρίδων Λουτρίδης είναι διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός της Πολυτεχνικής σχολής του Α.Π.Θ, κάτοχος διπλώματος M.Sc in Noise and Vibration Studies του πανεπιστημίου του Southampton και διδακτορικού διπλώματος στις μη καταστροφικές τεχνικές ελέγχου με επεξεργασία στοχαστικού σήματος.

Επιστημονικά, δραστηριοποιείται στους τομείς των αισθητήρων και μετρήσεων, της επεξεργασίας στοχαστικού σήματος και της ακουστικής. Ιδιαιτέρως έχει ασχοληθεί με τεχνικές μη καταστροφικού ελέγχου για ανίχνευση βλαβών σε ηλεκτρομηχανικά συστήματα καθώς και με μεθόδους ανίχνευσης συντονισμών. Ορισμένες από τις παραπάνω τεχνικές, χρησιμοποιούνται σήμερα σε εμπορικά μετρητικά συστήματα που προορίζονται για τη μέτρηση των χαρακτηριστικών μεγαφώνων και των ακουστικών ιδιοτήτων ενός κλειστού χώρου.

Από το 1997 είναι καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας, διδάσκοντας αντικείμενα που αφορούν στην τεχνολογία αισθητήρων, την επεξεργασία σήματος και τις τηλεπικοινωνίες. Έχει δημοσιεύσει ένα σημαντικό αριθμό επιστημονικών και τεχνικών άρθρων σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά περιοδικά στις επιστημονικές περιοχές της ακουστικής, της τεχνολογίας μετρήσεων και της επεξεργασίας στοχαστικού σήματος.

Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας, του συλλόγου Διπλωματούχων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ακουστικής.

Πλήρες Βιογραφικό:

pdf icon

Μαθήματα, Αντικείμενο εργασίας: Τεχνολογία μετρήσεων, Ηλεκτροτεχνικές Εφαρμογές, Ψηφιακά Συστήματα, Θεωρία σημάτων & τηλεπικοινωνιών, Συστήματα επικοινωνιών & μετάδοσης δεδομένων

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο: 2410 684 550

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σούλτης Γεώργιος

gewrgios soulthsΟ Γεώργιος Σούλτης έλαβε Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχ/κών του τμήματος Ηλεκτρολόγων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, το 1978. Από το 1981 είναι ωρομίσθιος καθηγητής στο ΚΑΤΕΕ Λάρισας και το 1984 εκλέχτηκε Καθηγητής Β Βαθμίδας στο Τμήμα Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Λάρισας. Το 2003 έγινε επίκουρος καθηγητής και έως και σήμερα υπηρετεί στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

Από το 1981 διδάσκει αδιαλείπτως τα μαθήματα των Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου και των PLC (θεωρία και εργαστήρια) στα τμήματα Ηλεκτρολόγων και Μηχανολόγων του ΤΕΙ. Έχει οργανώσει τα εργαστήρια Συστημάτων Αυτομάτου ελέγχου και PLC του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Έχει οργανώσει και διδάξει σε μεγάλο αριθμό σεμιναρίων από το 1981 έως και σήμερα, σε θέματα κυρίως αυτοματισμών και κανονισμών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων, όχι μόνο στο ΤΕΙ, αλλά σε μια σειρά φορέων όπως είναι το ΤΕΕ, το ΕΛΚΕΠΑ, ο Σύλλογος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ο σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών όλης της Θεσσαλίας και πολλοί άλλοι φορείς.  Έχει συγγράψει σημειώσεις και βιβλία και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικές ομάδες ερευνητικών προγραμμάτων σε θέματα αυτοματισμού.

Από το 1997 έως το 2003 εκλέχθηκε για 2 θητείες αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας και διετέλεσε  πρόεδρος της επιτροπής Ερευνών, όπου διαχειρίστηκε Ευρωπαϊκά προγράμματα των οποίων ο προϋπολογισμός εγγίζει τα 2,5 δισεκατομμύρια δραχμές.

Έχει ασχοληθεί έντονα με την επαγγελματική κατάρτιση από διάφορες θέσεις και συνεχώς από το 1984 έως και το 2012. Στο τμήμα Πληροφορικής για 10 χρόνια δίδασκε το μάθημα «διδακτική της Πληροφορικής». Έχει συγγράψει βιβλία πληροφορικής και για μεγάλο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε σε τοπικά έντυπα με θέματα πληροφορικής.

Από το 2012 έως και σήμερα είναι επιστημονικός υπεύθυνος Θεσσαλίας του διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής του οργανισμού WRO, και στα πλαίσια αυτά είναι υπεύθυνος  ερευνητικού εκπαιδευτικού προγράμματος στο ΤΕΙ Θεσσαλίας  με θέμα «Εκπαιδευτική Ρομποτική».

Από το 2014 έως και σήμερα είναι παράλληλα αντιδήμαρχος στο Δήμο Λαρισαίων.

Μαθήματα, Αντικείμενο εργασίας: Σ.Α.Ε. ΙΙ, Βιομηχανικοί Αυτοματισμοί, PLC - Αυτοματισμοί

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο: 2410 684 554

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δρ. Μοσχάκης Μάριος

dr marios mosxakhsΟ Δρ Μάριος Μοσχάκης έλαβε Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών καθώς και Διδακτορικό τίτλο σπουδών από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχ/κών και Μηχ/κών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.). Το 2014 εκλέχτηκε Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν κυρίως την ενσωμάτωση μονάδων από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στα ηλεκτρικά δίκτυα, τα Ευφυή Ενεργειακά Δίκτυα και την Ποιότητα Ηλεκτρικής Ισχύος (Ηλεκτρομαγνητική Συμβατότητα). Έχει συμμετάσχει από το 1998 σε περισσότερα από 15 Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα (Framework Programme) και πολλά Εθνικά προγράμματα Έρευνας και Ανάπτυξης (R & D). Από τα σημαντικότερα Ευρωπαϊκά  προγράμματα είναι τα εξής: Care, Dispower, Microgrids, Der-Lab και Merge. Από τα Εθνικά τα εξής: Αρχιμήδης ΙΙΙ, Θαλής, Πυθαγόρας, Ανάλυση και Βελτίωση της Ποιότητας Ισχύος των Δικτύων Διανομής της ΔΕΗ.

Έχει συγγράψει περισσότερα από 40 επιστημονικά άρθρα που δημοσιεύτηκαν σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά, κεφάλαια βιβλίων και σε πρακτικά ελληνικών και διεθνών συνεδρίων. Είναι κριτής επιστημονικών άρθρων που υποβάλλονται για δημοσίευση σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Έχει επίσης διατελέσει εμπειρογνώμονας-αξιολογητής προτάσεων για την εκπόνηση ερευνητικών προγραμμάτων του προγράμματος-πλαισίου της Ε.Ε. (FP7) σε Ενεργειακά θέματα. 

Έχει διδάξει σε προπτυχιακούς  φοιτητές του Ε.Μ.Π. μαθήματα όπως η «Ανάλυση Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας (Ι & ΙΙ)» καθώς και το μεταπτυχιακό μάθημα «Ποιότητα Ηλεκτρικής Ισχύος» σε Υποψήφιους Διδάκτορες της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π..

Έχει διατελέσει Επιβλέπων Μηχανικός Η/Μ εργασιών για την ανέγερση ή ανακατασκευή κτιριακών συγκροτημάτων,  εργαστηρίων και αμφιθεάτρων του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Πρακτικής Άσκησης, Πρόεδρος της Ομάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης του Τμήματός του, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του  Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ενεργειακές Τεχνολογίες και Συστήματα Αυτοματισμών», μέλος Διεθνών Επιτροπών καθώς και μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Πλήρες Βιογραφικό:

Μαθήματα, Αντικείμενο εργασίας: Ηλεκτρικές Μηχανές ΙΗλεκτρικές Μηχανές ΙΙ, Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας Ι, Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας II, Ηλεκτρικά Κινητήρια Συστήματα, Τεχνολογία Υψηλών Τάσεων, Ηλεκτρονικά Ισχύος, Ηλεκτροτεχνικές Εφαρμογές, Προγραμματισμός Η/Υ

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο: 2410 684 325, 2410 684 319

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κοινωνικά δίκτυα: